top of page

Prezentare Server Multiplayer - DDCS (Dynamic DCS)

Timpul este pentru cei mai multi dintre noi extrem de pretios, asadar m-am hotarat sa fac o scurta prezentare a unui server pentru DCS, server ce aduce ca noutate acoperirea uneia dintre cele mai mari lipsuri al acestui simulator, si anume campania dinamica.




Baza acestui server a fost pusa de utilizatorul "Drex" (Discord). Avand cunostinte solide de programare a reusit sa scrie un intreg cod in afara DCS World, numit practic "DDCS Cloud Engine for DCS". Astfel reuseste sa introduca cu adevarat elementul "dynamic" in ceea ce priveste managementul resurselor, precum si in capabilitatile AI de a raspunde la evenimentele generate de jucatori, fara a avea un scenariu predefinit.


Pe acest server se pot zbura misiuni de control spatiu aerian (CAP), sau misiuni de atac la sol (CAS) pentru a ataca diverse aeroporturi sau convoaie militare generate si controlate de jucatori din tabara inamica. De aici rezulta faptul ca modulul "Combined Arms" (control tehnica terestra) devine un factor cheie. Pilotii de elicoptere au poate cele mai interesante misiuni, in sensul ca pot schimba efectiv evolutia conflictului prin capturarea diverselor baze FARP si stabilirea de puncte de control acolo (misiunile de "sling-load" si transport fiind practic elemente cheie ). Obiectivul final al tuturor acestor actiuni este cel de a captura toate bazele inamice... cum altfel :) ...


In functie de situatia din teren, AI-ul se ocupa de aprovizionare cu resurse (combustibil, armament, etc). In lipsa acestora evident ca o anumita baza nu se poate dezvolta si nu va putea fi folosita corespunzator. Convoaiele sau avioanele de aprovizionare pot fi interceptate de inamici.. va las pe voi sa va imaginati mai departe.


Pentru a nu promova utilizarea armamentului cel mai sofisticat, si pentru a face lucrurile mai interesante, exista un sistem de punctaj pentru "vietile" utilizatorilor. Astfel cu cat avionul este mai modern iar armamentul mai "inteligent", cu atat viata voastra devine mai "scumpa". Daca in urma pierderii catorva vieti se pierde acel punctaj maxim atribuit, jucatorul va fi nevoit sa astepte un timp pana cand punctele i se vor reface... un fel de "permadeath" dar foarte bine implementat.


Serverul DDCS este deschis aplicatiilor de tip SRS (Simple Radio System) si LotATC (Ground Control Intercept), iar prezenta unui jucator ca si coordonator poate schimba situatia cu 180 de grade.


Acestea fiind spuse, am atins in linii mari aspectele cheie ale acestui concept de server, unic de altfel in lumea DCS. In cazul in care v-am starnit interesul veti gasi mai jos un material extrem de detaliat, un manual de fapt, pentru a intelege toate regulile de joc pana la cel mai mic detaliu.


Motivul acestei prezentari este mobilizarea noastra ca si echipa vorbitoare de limba romana pentru a ne face simtita prezenta intr-un mediu extrem de dinamic si provocator.


Linkuri Utile pentru DDCS server:



Youtube:


Site oficial:


Discord:


ED Forum Topic:



171 views0 comments
bottom of page