top of page

01. Ce si Cum Cumparam

Updated: Oct 30, 2019

De regula aceasta este prima intrebare care ne vine in minte atunci cand ne decidem sa pasim in lumea DCS. De aceea, mai jos gasiti cateva explicatii ale componentelor principale ale acestui simulator, astfel incat sa puteti lua o decizie in cunostinta de cauza. Inainte de a trece mai departe trebuie mentionat ca exista cam 2-3 perioade de reduceri de preturi in fiecare an, perioade in care preturile scad cu 50% pentru produsele mai vechi de 2 ani, in timp ce modulele mai noi au reduceri mai mici sau chiar deloc daca sunt sub 1 an.


Digital Combat Simulator World creat de catre Eagle Dynamics este o platforma modulara ("sandbox") compusa din:

Core Engine – ce contine absolut toate modulele oficiale disponibile pentru AI si face ca optiunea Multiplayer sa fie aceeasi pentru toata lumea.
Module – aeronave, harti, unitati terestre si navale, module speciale precum Garmin NS430, sau campanii si misiuni specifice.

Pentru a va putea juca este suficient sa descarcati Core Engine complet GRATUIT ce are incluse doua module de aeronave, Su-25T si TF-51 (versiunea demilitarizata a P-51D Mustang) precum si modulul harta al Caucazului.

Toate celelalte module vor avea un cost asociat pe care il regasiti pe site-ul oficial

Avantajul acestei abordari este ca indiferent de modulele pe care le aveti puteti oricand sa va conectati online si juca impreuna cu oricare alte aeronave si unitati.



Ce versiune aleg: STEAM vs Standalone



Puteti alege oricare din cele doua moduri de achizitie, ele fiind perfect compatibile in mod multiplayer. Ar trebui totusi mentionate cateva caracteristici ce le deosebesc :

  1. Modulele noi apar mai tarziu in STEAM, de regula dupa ce ies din BETA;

  2. O parte din incasari se duc catre STEAM, in timp ce in versiunea STANDALONE suma este recuperata integral de catre compania dezvoltatoare;

  3. STEAM ofera confortul unei biblioteci unice de jocuri;

Pe scurt recomandarea este sa achizionati versiunea Standalone, ajutand astfel producatorul sa obtina maxim de profit.






Conventie de denumire a modulelor


Este important sa stiti ce tipuri de module achizitionati. Exista doua tipuri principale ce trebuie mentionate:


Exemplu modul complet

Modulele complete sau “study models” contin atat un model de zbor dinamic (bazat pe calcul in timp real al tuturor parametrilor) cat si simularea cat mai apropiata de realitate a sistemelor interne, precum si a aparatelor de bord. De asemenea, aceste modele au cabinele interactive, fiecare comanda putand fi actionata atat cu ajutorul mouse-ului, cu ajutorul scurtaturilor de pe tastatura sau joystick, dar si cu ajutorul controlerelor VR, in cazul ca dispuneti de asa ceva.

Aceste module le puteti gasi intotdeauna incepand cu denumirea “DCS:” urmata de tipul aeronavei asa cum se vede in foto de mai sus pentru DCS: F-16C Viper “.



Exemplu modul simplificat

Modulele simplificate regasite si ca pachet sub denumirea Flaming Cliffs, prezinta aceleasi caracteristici de zbor ca si cele complete, dar au un mod simplificat al sistemelor si avionicii, precum si lipsa cabinei interactive. De mentionat ca ele sunt in continuare compatibile VR, atat doar ca este necesar a se folosi joystick/tastatura pentru apelarea functiilor.

Aceste module au ca si conventie de nume “Nume Aeronava for DCS World”, dupa cum se vede in exemplul de mai sus pentru SU-33 for DCS World.

Aeronavele ce fac parte din "Flaming Cliffs" si se constituie in module simplificate sunt: SU-25A, A-10A, Mig-29A/C/S, SU-27, SU-33, F-15C. Desi pot fi achizitionate separat, recomand totusi pachetul complet intrucat veti mai obtine bonus varianta chineza a SU-27 si anume J-11A.

233 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page